Op naar de herfst

De zomer is nog in volle gang, maar voordat je het weet begint straks de herfst. De temperaturen gaan weer dalen en het aantal buien neemt toe. Het wordt tijd om je kledingkast herfst- en winterklaar te maken. Er bestaat een bekende spreuk dat slecht weer niet bestaat, alleen slechte kleding bij het weer. En zo is het natuurlijk ook. Als je je goed kleedt naar het seizoen hoef je het niet koud te hebben en ook niet nat te worden. Met de juiste kleding kan je ieder seizoen aan.

Herfst mode

De herfst komt er vanzelf aan en in de winkels vind je al de herfstcollecties. Damesmode loopt altijd een paar maanden voor zodat je genoeg tijd hebt om je kleding aan te schaffen. Natuurlijk hoef je niet meteen een complete nieuwe collectie aan te schaffen. De basis die je nog hebt van voorgaande jaren kun je vaak nog goed gebruiken. Je hoeft vaak alleen maar een paar nieuwe kledingstukken aan te schaffen om je kledingkast weer helemaal up-to-date te maken.

Haal al je herfstkleding maar eens te voorschijn en kijk wat nog past en wat niet. Wat niet meer past of niet meer lekker zit doe je weg. Kledingstukken die oud zijn of versleten leg je ook aan de kant. Nu is het een kwestie van beoordelen wat je wilt vervangen of wat je echt nieuw wilt aanschaffen. Soms zijn er nieuwe modeartikelen die je graag wilt hebben. Zo komt deze winter de coltrui weer helemaal in de mode. Mocht je die nog niet hebben dan is dit dus een goede gelegenheid om er eentje aan te schaffen. Zo kun je ook kijken wat de nieuwe modekleuren worden en van die kleur een paar kledingstukken aanschaffen.

Door je huidige kledingkast uit te zoeken en aan te vullen met nieuwe, warme kleding ben je al heel snel weer klaar voor de komende koude seizoenen. En het mooie is dat je geen complete nieuwe garderobe hoeft aan te schaffen. Zo houd je het voor je budget ook nog leuk. En je lente- en zomerkleding berg je natuurlijk meteen schoon en netjes op zodat je die aan het einde van de winter weer kunt bekijken. Zo kan je deze truc het hele jaar door herhalen. En nog een laatste tip: vergeet je schoenen niet, want je wilt natuurlijk geen koude en natte voeten.